Como case todo en gastronomía, o principal é conseguir o produto de calidade co que elaborar os diferentes pratos.
Os ingredientes necesarios son:
- 3 litros de leite enteiro.
- Mel.
Deixamos o leite a callar durante aproximadamente un día e medio. Unha vez callado introducímolo nun saco de trapo feito con tea tipo saba. Atámolo pola súa abertura e introducimos nel o leite callado. Atámolo cunha apiola e colgámolo poñéndolle debaixo unha pota, na que irá caendo o soro do leite. Deixámolo colgado ata que o leite perda gran parte do soro.
Retiramos o leite cunha culler grande para unha pota.
Finalmente, retirámoslle grande parte da tona que queda pola parte de arriba.
É moi habitual tomalo como postre en días especiais. No día do patrón é obrigatorio. Non obstante, pode formar parte dun extraordinario almorzo. Pódese acompañar tamén con azúcre, con marmelada e mesmo regado con algún tipo de licor. Está boísimo con trenza ou biscoito anisado.
No hay comentarios:
Publicar un comentario