Segundo me contan os meus amigos holandeses, unha das tortas máis
socorrida nas casas holandesas é esta appeltaart ou torta de mazá, que leva
uvas pasas e canela, como non, tratandose de repostería dos Países Baixos.
É facilísisima de facer, así que se vos apetece sorprender a
alguén ou vos vedes nun apuro, tomade estes datos e solucionaredes a cuestión.
Necesítanse estes ingredientes para unha torta mediana, aproximadamente
7 ou 8 porcións curiosas:
-
400 gr. de fariña de trigo
-
250 gr. de manteiga
-
1 ovo
-
250 gr. de azúcre
-
4 ou 5 mazás "reineta"
-
un puñado de uvas pasas
-
Un sobre de levadura química
-
canela en pó
-
Un licor que nos guste (opcional)
Xeito de elaboración:
En primeiro lugar, poñemos as uvas a macerar no licor elixido.
Se preferimos sen licor, saltamos este paso. A continuación, nunha cunca ampla,
mesturamos a fariña coa manteiga, o ovo e a levadura. Cubrimos a base e os
laterais do recipiente no que enfornaremos con esta pasta-masa, tendo cuidado
de que ao retirala non se nos vaia pegar. Pelamos as mazás e cortamolas en
xuliana. Enchemos o oco cos pedazos de mazá, as uvas pasas e un pouco de canela. Finalmente, desfacemos
parte da masa para facerlle a boina á torta e cubrila pola parte de arriba.
Metemos no forno prequentado a 180º e cociñamos durante,
aproximadamente, 45 min. Retiramos e deixamos enfriar antes de comezar a
comela.
Disque en Holanda teñen acceso a unha fariña especial para
este tipo de tortas. Como non tiñamos fixémola con fariña de repostería da que
se vende nos supermercados de por aquí.
Quedou ben xeitosiña.
Appeltaart |
No hay comentarios:
Publicar un comentario