PENSIÓN BAJAMAR
Ladrido s/n
Ortigueira
A Coruña 15339
bajamarladrido@gmail.com
981 408 063

BACALLAO ESTILO A RIOXA


Tiñamos ganas xa de comer un bo bacallao.
Decidimos, esta vez, facelo similar a como se estila por A Rioxa, con pemento choriceiro, pemento morrón vermello e un pouco de tomate natural, deses que nos agasalla o noso veciño cada ano por estas datas, porque agora é cando están na súa sazón.
Se o desalgado do peixe é o axeitado, o resultado sempre quedará delicioso, porque o bacallao medio cociñado, desmigado cun pouco de aceite de oliva por enriba e uns pementos asados xa queda de vicio para acompañar unha torrada de pan.
O máis complicado, para nós, é asar os pementos e quitarlles a pel, porque ao ter que facelo en quente, as mans reséntense unha miguiña, pero nada máis.
A salsa coas verduras pódese pasar por un chino, mellor ca batela, porque desta maneira perdería a cor natural do pemento e do tomate. Nós preferimos servilo así, de xeito rústico, para que as verduras fagan de gornición.
Esta vez as patacas ímolas esquecer.
Un viño tinto con denominación de orixe La Rioja marida á perfección, ou mesmo un branco do país.


No hay comentarios:

Publicar un comentario