PENSIÓN BAJAMAR
Ladrido s/n
Ortigueira
A Coruña 15339
bajamarladrido@gmail.com
981 408 063

RAVIOLIS RECHEOS DE CARNE. RECEITA



Por azares da vida, tivemos a sorte de coñecer a unha parella de italianos piamonteses asentados nestas terras desde hai algúns anos. Como eles sabían que nós eramos amantes da gastronomía de calidade, convidáronnos a unha aula-degustación de cociña italiana na súa magnífica casa recén restaurada. O plan era cociñar entre todos e degustar ao final da sesión, de tal xeito que puidésemos aprender algo da riquísima variedade da cociña deste país mediterráneo. Nun principio propuxemos a elaboración duns espaguetis con pasta caseira, pero a miña insistencia e devoción polos raviolis fixo que nos decidísemos por esta opción máis complexa e laboriosa.
A clase foi moi produtiva, pois quen nos aprendía era unha persoa indíxena do lugar no que estes platos son a raíz do corpo. Cada novo chanzo na preparación, era acompañado por unha historia diferente tirada da esencia mesma dos antergos elaboradores, talmente como se estivesemos nunha viliña do norte de Italia, participando dun serán glorioso e cargado de tradición. Mesmo no aspecto lingüístico, a sesión foi moi interesante, pois o italiano convertiuse na lingua propia daquel microcosmos asentado na cociña dun lugar moi preto de aquí.

Vaia por diante o noso agradecemento pola agradable acollida.


Facer auténticos raviolis non é cousa fácil para principiantes na arte de cociñar. Sobre todo, cómpre ter algúns coñecementos e práctica no labor de amasado, moita paciencia, tempo e gañas de paladear un produto que aínda que se pode mercar en supermercados, non alcanzan nin de lonxe o resultado dos feitos na casa.

Para elaborar raviolis de carne precisaremos os seguintes ingredientes:
-         200 gr. de carne asada de tenreira e cocho.
-         Queixo parmesano.
-         Ovos.
-         Fariña de trigo.
-         Unha loncha fermosa de xamón cocido.
-         Un puñado de espinacas (mesmo conxeladas serven).
-         Manteiga.
-         Aceite de oliva virxe extra.
-         Noz moscada.
-         Sal.

Precisaremos tamén unha máquina para aplanar a pasta (foliare), pois se o facemos á man levaranos moito máis tempo e corremos o risco de que non quede suficientemente delgada.


1º paso: Elaboramos a masa: Poñemos nunha encimeira a fariña en forma de volcán e enchemos o oco con ovos e unha culleradiña de sal fino. Por cada ovo precisaremos catro culleradas de sopa ben completas de fariña de trigo. Con 6 ovos faremos abundantes raviolis para  3 persoas. Amasamos  e cubrimos  con aceite de oliva. Envolvemos en papel film e gardamos na neveira durante, aproximadamente, 1 hora.

Formamos un volcán e engadimos os ovos no centro

Formamos unha bola que cubrimos de aceite


2º paso: Elaboramos o recheo: Picamos, coa axuda dunha máquina trituradora, a carne de tenreira e porco, engadimoslle o xamón e uns cadradiños (3 ou 4) de queixo parmesano e as espinacas refogadas nunha noz de manteiga. Mesturamos cun garfo todos os ingredientes engadíndolles un pouco de noz moscada en pó e un ovo.

Picamos os ingredientes do recheo


Mesturamos cun garfo os ingredientes
 
3º paso: Dámoslle forma á pasta. Partimos un pedaciño de masa e aplanámolo antes de metelo na máquina aplanadora. A pasta debe quedar case transparente, para que se desfagan na boca sen case necesidade de mastigar os raviolis. 
Cubrimos o molde con fariña


Dispoñemos as boliñas sobre a masa


4º paso: enchemos a pasta: Podemos utilizar un molde apropiado. O procedemento consiste en facer boliñas pequenas e distribuílas cuadricularmente pola pasta extendida na base. Cubriremos con outra saba de pasta e aplastaremos. Posteriormente cortaremos os raviolis. Neste paso cobra maior importancia impregnar pola parte exterior a masa con fariña pois doutro xeito poderá pegarse.

Cortamos os raviolis. Tamén se pode facer cun coitelo

5º paso: Cocemos os raviolis: Poñemos auga abundante nunha pota e cando ferva engadimos a pasta. 3 ou 4 minutos son suficientes para obter un resultado “al dente”. Unha vez cocidos escurrímolos e volcámolos con cuidado nunha fonte.

6º paso: Servímoloscubríndoos con salsa da carne asada reducida e con abundante queiso parmesano. Finalizamos cun pouco de sal Maldon por enriba.

O resultado final é excelente. Desfanse na boca





No hay comentarios:

Publicar un comentario