PENSIÓN BAJAMAR
Ladrido s/n
Ortigueira
A Coruña 15339
bajamarladrido@gmail.com
981 408 063

PINTO E SARGO AO FORNO

Pinto e maragota antes de enfornar

Queda magnífico este peixe recén pescado e posto directamente ao forno, sen máis manipulación que un pouco de tomate, pemento vermello e verde, limón, un pouco de aceite de oliva e a comer.
Neste caso mesturamos pinto e sargo. O pinto e un peixe de roca con una carne moi suave e fácil de dixerir. O sargo ten a carne máis dura pero está igual de bo.
Como garnición, unhas patacas novas recén cocidas.

Prato rematado

Para nós é unha das formas preferidas de preparar este tipo de peixes. Cando están superfrescos, claro está. A esencia está en non deixalos demasiado tempo cociñándose, simplemente que a carne do peixe se faga por fóra e por dentro. Un cuarto de hora a 200 graos é suficiente.
Nunca cortamos as patacas redondas e grosas, formando unha cama na que deitar o peixe. Gústanos máis fervelas á parte e unha vez no prato, salsealas co prebe.  

Detalle do corte co limón

No hay comentarios:

Publicar un comentario