PENSIÓN BAJAMAR
Ladrido s/n
Ortigueira
A Coruña 15339
bajamarladrido@gmail.com
981 408 063

GUISO DE TENREIRA CON PATACAS



Está feito con agulla de tenreira galega e patacas de A Barqueira, unha localidade moi pertiño de aquí. É un guiso ben diferente aos que se comen por Castela e outras partes da península, pero a base -de verduras refogadas- vén sendo a mesma ou parecida, neste caso con cebola, pemento e tomate.
Cómpre non excederse co aceite para que non repita ao padal ou caia como unha pedra no estómago que nos poida molestar a tarde enteira e parte do día seguinte.
O guiso éste é ben parecido á picaracha –palabra xenuína de Ladrido- na que as patacas quedan tan desfeitas, que case semella un guiso-puré, e que se facía, tradicionalmente, con calquera ingrediente que puidese matar a fame e que estivese ao alcance: peixe fresco ou salgado, berberechos, ou carne, se é que se podía.

Guiso de tenreira e cabaciña

No hay comentarios:

Publicar un comentario