O
almorzo é a comida máis persoal e variada, porque as horas de sono fan que os
estómagos de cadaquén se comporten de diferentes maneiras e non admitan, a
determinadas horas, alimentación
diferente á que está establecida por costume.
En
diferentes individuos, a hora de erguerse pola mañá pode variar ata en cinco
horas, aínda que non se teña nada que facer. A persoa que se levanta ás 7:00
habitualmente, vai pasear, le o xornal e 50 páxinas dunha novela antes de
almorzar, non comprende o comportamento biolóxico de quen baixa ás 11, cos
ollos como pratos e as azas polo chan. O que almorza froita e auga, non concibe
ao que comeza o día con panceta e ovos.
Entre
os dous extremos existe un abano amplo de posibilidades, algún dos cales pode
rozar incluso o maniático.
Por
iso en Bajamar, non dispoñemos dun almorzo establecido a priori, tan só
deixamos asomar certos alimentos: pan ou azúcre, algunha peza de menaxe: culler
e pano, e iniciamos conversa para que o cliente vaia aclarando as súas preferencias.
Só con neoclientes, pois cos demáis, xa coñecemos o cándo o cómo e o qué.
Tazada. Leite con pan galego de trigo (e cacao ou café...) |
No hay comentarios:
Publicar un comentario